31 maart is WorldBackupDay: de dag om dataverlies te voorkomen!

Geplaatst op 31 maart 2022

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag en dat is een goed moment om na te denken over hoe u een back-up van uw gegevens maakt. Zowel van persoonlijke als zakelijke gegevens moet regelmatig een back-up worden gemaakt om ze te beschermen tegen defecte harde schijven, brand of andere calamiteiten.

Het is van cruciaal belang voor de bedrijfscontinuïteit om over een back-up- en beveiligingsstrategie te beschikken. Als uw gegevens worden vernietigd, loopt u het risico klanten, geld en zelfs uw bedrijf te verliezen. Om uw informatie te beschermen, moet u over een back-up- en beveiligingsstrategie beschikken.

Het maken van back-ups van uw gegevens is essentieel, maar niet voldoende. U moet ook maatregelen nemen om uw netwerk te beveiligen en te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw gegevens. Firewalls en antivirussoftware kunnen helpen uw informatie tegen online gevaren te beveiligen.

Nu World Backup Day nadert, is het belangrijk om het belang van IT-beveiliging voor de bedrijfscontinuïteit niet te vergeten. Hier zijn vijf tips om u te helpen uw gegevens veilig te houden:

 

1. Maak regelmatig een back-up van uw gegevens op een aparte harde schijf.

Als het gaat om het maken van back-ups van uw gegevens, is het maken van meerdere back-ups een van de belangrijkste dingen die u kunt doen. Dit betekent dat u niet alleen een back-up van uw gegevens moet maken op een afzonderlijke harde schijf, maar deze ook moet uploaden naar de cloud of een andere off-site opslagoplossing. Zo bent u er zeker van dat u een kopie van uw gegevens hebt in geval van een ramp.

 

2. Beveilig uw netwerk met firewalls en antivirussoftware.

Firewalls en antivirussoftware zijn essentieel om uw netwerk te beveiligen en ongeoorloofde toegang tot uw gegevens te voorkomen. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten een firewall hebt geïnstalleerd en dat uw antivirussoftware up-to-date is.

 

3. Gebruik sterke wachtwoorden en twee-factor authenticatie.

Zorg ervoor dat uw wachtwoorden sterk zijn en gebruik waar mogelijk twee-factorauthenticatie. Twee-factorauthenticatie vereist dat u twee stukjes informatie verstrekt, zoals een wachtwoord en een code uit een sms of een app, om in te loggen op uw account. Dit helpt uw account te beschermen tegen hackers.

 

4. Opleiding medewerkers over de beste beveiligingspraktijken is van cruciaal belang.

Werknemers zijn vaak de zwakste schakel in de veiligheidsketen van een organisatie. Daarom is het belangrijk werknemers te trainen in best practices op het gebied van beveiliging en een beleid te voeren om de toegang tot gevoelige gegevens te beperken.

 

5. Vergeet mobiele apparaten niet!

Mobiele apparaten komen steeds vaker voor en kunnen een doelwit zijn voor hackers. Zorg ervoor dat u veiligheidsmaatregelen neemt om uw gegevens te beschermen wanneer u mobiele apparaten gebruikt.

 

IT-beveiliging is essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Door deze vijf tips op te volgen, kunt u helpen uw gegevens veilig en beschermd te houden.

Als u niet weet waar u moet beginnen op het gebied van IT-beveiliging, zoek dan hulp bij een deskundige. Zij kan u helpen bij het ontwikkelen van een strategie die aan uw specifieke eisen voldoet en tegelijkertijd uw gegevens beschermt.

Voor meer informatie over World Backup Day kunt u terecht op de website: https://www.worldbackupday.com