MRVO, betrokken accountants en belastingadviseurs

Geplaatst op 8 september 2021

Omzetverlies door de coronacrisis? Tot en met 30 september kunt u terecht bij het NOW-aanvraagloket van het UWV voor een tegemoetkoming in de loonkosten. MRVO maakt inzichtelijk of u voor De NOW 6 in aanmerking komt en wat de belangrijkste voorwaarden zijn.

U komt voor de NOW 6 in aanmerking als u te maken heeft met een omzetdalingsperiode van minimaal 20 procent gedurende drie kalendermaanden. U bepaalt zelf of de omzetdalingsperiode periode aanvangt op 1 juli, 1 augustus of 1 september 2021. Als u ook gebruik heeft gemaakt van de NOW 5 regeling, dan sluit de omzetdalingsperiode aan op de periode van uw NOW 5 aanvraag.

Net als bij de eerdere NOW regelingen, ontvangt u bij toekenning van uw NOW 6 aanvraag eerst een voorschot. Nadat u de definitieve aanvraag heeft ingediend wordt de definitieve tegemoetkoming berekend. Houd er rekening mee dat – afhankelijk van de werkelijke omzet en de werkelijke loonsom – een deel van het voorschot moet worden terugbetaald.

Vraagt u NOW-subsidie aan voor een voorschot van 40.000 euro of meer, dan hebt u een derdenverklaring nodig. Bij een voorschot van 125.000 euro of meer hebt u een accountantsverklaring nodig. Dit kan uw MRVO adviseur voor u verzorgen. We raden u aan om tijdig de benodigde gegevens bij uw adviseur aan te leveren. Hierbij kunnen we u uiteraard helpen.

Tot slot het volgende: Na deze 6e aanvraagperiode is de steun uit hoofde van de NOW regeling voorbij. Ook komt er een moment dat uitstel van betaling van belasting stopt. Om die reden is het belangrijker dan ooit om nu te kijken hoe uw liquiditeitspositie er voor staat. Graag helpen wij u hierbij. Samen kijken we wat er op korte en (middel)lange termijn gedaan kan worden om uw liquiditeitspositie te verbeteren.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op via 0174 731273 of neem contact met ons op via email.