U heeft een brief met onjuist NOW-overzicht ontvangen

Geplaatst op 29 juni 2022

Wellicht heeft u, net als een aantal van onze relaties, onlangs een brief van het UWV ontvangen met als onderwerp ‘Status definitieve berekening NOW’. Deze brief heeft een verzenddatum van 21 juni 2022. In deze brief staat een overzicht met uw eventuele NOW-aanvragen. Het UWV heeft aangegeven dat het overzicht in deze brief onjuiste informatie bevat.

In de brief staat dat, als u in de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde en/of zevende aanvraagperiode inmiddels een voorschot heeft ontvangen, daarvoor ook al een definitieve berekening is aangevraagd. En dat is niet juist, volgens het UWV. Deze onjuistheid leidt tot misverstanden en onduidelijkheid.

Voor alle duidelijkheid: als er een definitieve berekening is aangevraagd, dan ontvangt u van het UWV binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging. Deze bevestiging wordt verstuurd naar het e-mailadres dat in de oorspronkelijke aanvraag is opgegeven.

Het UWV benadrukt, dat het belangrijk is dat altijd een definitieve berekening wordt aangevraagd voor elke aanvraagperiode waarover een NOW voorschot is ontvangen. Nadat de aanvraag voor een definitieve berekening is beoordeeld, stuurt het UWV haar beslissing. Deze beslissing is online terug te vinden in het werkgeversportaal.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de onjuiste brief van het UWV, of heeft u advies nodig bij het aanvragen van een definitieve berekening, neem dan gerust contact met ons op.