Afbetaling coronaschulden voor ondernemers wordt soepeler

Geplaatst op 
juli 7, 2022

Bedrijven die moeite hebben met het aflossen van een belastingschuld opgebouwd tijdens de coronacrisis, worden door het kabinet tegemoet gekomen met de mogelijkheid om de betalingsregeling te versoepelen. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat het bedrijf in de kern gezond is en dus op lange termijn levensvatbaar.

De versoepeling bestaat uit de mogelijkheid om per kwartaal te betalen in plaats van per maand. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om tijdelijk de aflossingen op te schorten. Het kabinet sluit hierbij wel verder belastinguitstel uit. Dat betekent dat de maximale terugbetalingstermijn van vijf jaar blijft staan.

Om in aanmerking te komen voor soepelere aflossingsvoorwaarden moet een schriftelijk verzoek worden ingediend. In het verzoek dient duidelijk te worden gemaakt dat zonder de soepele aflossingsvoorwaarden het voortbestaan van het bedrijf in het gevaar komt. Naast de afbetaling van de schuld, dienen bedrijven wel stipt te voldoen aan nieuwe belastingverplichtingen. Hiermee wordt voorkomen dat bedrijven zonder toekomstperspectief toch op de been worden gehouden.

Belangrijk: overweegt u om gebruik te maken van de uitgestelde betalingsmogelijkheid dan is dan niet zonder kosten, er wordt namelijk wel rente berekend.

Heeft u vragen over een betalingsregeling met de belasting, over de afwikkeling van andere Corona gerelateerde regelingen, of over de lange termijn vooruitzichten van uw onderneming? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

Geïnspireerd door dit artikel of heb je er vragen over?

Neem dan contact met ons op!
Contact