Loonbeslag bij uw werknemer? Daar zit meer achter!

Geplaatst op 
augustus 29, 2022

Het zijn rare tijden. En het zijn de laatste tijd vooral hele dure tijden. Dat raakt ons allemaal. Of het nou de kassabon is bij de supermarkt, het tankstation of het restaurant; het is steeds vaker even schrikken. Om over de energienota nog maar te zwijgen.

In deze tijd van oplopende kosten, waarbij ook uw medewerkers het financieel steeds minder hebben, loopt u als werkgever grote kans geconfronteerd te worden met loonbeslag bij uw werknemers. En dan?

Natuurlijk is uw eerste conclusie dat uw medewerker financiële problemen heeft. Maar financiële problemen staan nooit op zichzelf. Daar komt heel veel meer bij kijken. Het is goed om ook stil te staan bij alle bijkomende zaken van iemand met schulden: de kans is groot dat uw medewerker 's nachts wakker ligt, veel stress ervaart en daardoor mogelijk ook op zijn werk minder functioneert. Uitval door ziekte dreigt: een directe schadepost voor uw bedrijf. Het probleem is vaak te groot om alleen op te lossen.

Daarbij speelt schaamte bij de werknemer een grote rol. Ten onrechte. De schuldenproblematiek is wijd verbreid: in Rotterdam heeft 36% (!) van de bewoners zogenoemde problematische schulden. De oorzaken van schulden zijn legio:

  • Zo'n 75% van de Nederlanders heeft geen inzicht heeft in de maandelijkse uitgaven.
  • Lang niet iedereen spaart (of kan sparen) voor onverwacht uitgaven.
  • Veel mensen hebben niet geleerd om bij dalende koopkracht de bakens te verzetten.
  • Uit onmacht grijpen veel mensen niet in als de stapel onbetaalde rekeningen groeit.

Wij adviseren u om met uw medewerker in gesprek te gaan en te vragen hoe u kunt helpen. Teveel mensen vragen zelf pas om hulp als het te laat is. Uw hulp is belangrijk zodat de koe bij de horens gevat kan worden. Gelukkig staat u bij deze hulpverlening niet alleen.

De 'Alliantie Vrijwillige Schuldhulp' is speciaal hiervoor opgericht. Schuldhulpmaatje is een van de bij de Alliantie aangesloten organisaties en is werkzaam door heel Nederland. U kunt uw medewerker eenvoudig verwijzen naar de website www.schuldhulpmaatje.nl.

Door het invullen van de plaatsnaam of postcode komt de medewerker dan op de site van de plaatselijke organisatie en kan zich dan via de knop 'Ik zoek hulp' aanmelden of meteen de coördinator bellen.

De plaatselijk coördinator gaat dan met uw medewerker in gesprek en koppelt hem vervolgens aan een 'maatje'. Zowel de coördinator als het maatje zijn professionals: goed opgeleid en gecertificeerd. En last but not least: zij helpen uiteraard gratis!

Wilt u meer informatie over loonbeslag of schuldhulpverlening? Neemt u dan contact met ons op.


Gerelateerde nieuwsartikelen

Turboliquidatie


Meest voorkomende fouten in de verslaglegging


1 2 3 181
Overzicht Nieuwspagina

Geïnspireerd door dit artikel of heb je er vragen over?

Neem dan contact met ons op!
Contact
Privacy 
statement
Algemene 
voorwaarden
Exact 
Smartspace
Exact 
Online
Payroll CloudiMuis