Op vakantie? Let dan op!

Geplaatst op 
februari 25, 2022

We mogen weer!

Nu het opheffen van de meeste coronamaatregelen vanaf vandaag een feit is, gaan veel Nederlanders op wintersport. Ook veel ondernemers binden de latten onder om even te ontspannen na 2 uitdagende jaren. Bij het voorbereiden van de ski-trip is het voor ondernemers zaak om even te denken aan de wijze waarop u als ondernemer verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid.

Een onderwerp dat natuurlijk niet de voor(sneeuw)pret verhoogt, maar wel belangrijk genoeg om even daarbij stil te staan.  Want iedereen kan ziek worden natuurlijk. En als u kort ziek bent, kunt u dat meestal zelf wel opvangen. Maar als u langdurig uitgeschakeld bent, dan moet u als ondernemer iets regelen om er voor te zorgen dat uw inkomen doorloopt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt voor een inkomen als u langere tijd niet in staat bent om te werken.

In de praktijk zien wij vaak ondernemers die onvoldoende verzekerd zijn tegen risico’s, of zich niet bewust zijn van bepaalde risico’s. Wij adviseren en helpen ondernemers om een goede inschatting te maken van de risico’s die ze lopen en welke verzekeringen er echt nodig zijn.

Voor de volledigheid zetten wij, naast de al genoemde arbeidsongeschiktheidsverzekering, een aantal belangrijke bedrijfsverzekeringen voor u op een rijtje.

 • Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering:
  Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u aanricht bij anderen. De aansprakelijkheid van uw bedrijf valt niet onder uw privé aansprakelijkheidsverzekering.
 • Beroepsaansprakelijkheids­verzekering:
  Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten. De hoogte van de premie is afhankelijk van het beroep dat u uitoefent en de grootte van uw bedrijf. Voor de acceptatie van deze verzekering eist men vaak dat u goede algemene voorwaarden hebt opgesteld.
 • Rechtsbijstandsverzekering:
  Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt professionele juridische ondersteuning, zoals de kosten voor juridisch advies, proces- en gerechtskosten en advocaatkosten.
 • Opstal-, goederen- en inventarisverzekering:
  Uw bedrijfspand verzekeren doet u via een opstalverzekering. Uw inventaris verzekert u via een inventarisverzekering, ook wel zakelijke inboedelverzekering genoemd. Uw zakelijke inboedelverzekering biedt dekking aan uw bedrijfsmiddelen zoals gereedschappen, machines, computers en elektronica. Let hierbij op een toereikende dekking als u grote voorraden hebt liggen.
 • Bedrijfsschadeverzekering:
  Stel dat uw bedrijf door brand of een andere oorzaak stil komt te liggen. Uw omzet ligt dan stil, maar uw personeelskosten en huur lopen wel gewoon door. De vergoeding van de bedrijfsschadeverzekering dekt de vaste kosten en eventueel gederfde winst zodat u uw bedrijf kunt voortzetten.
 • Cyberverzekering:
  Met de cyberrisicoverzekering verkleint u de kans op cyberschade en beschermt uw bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten. Een cyberverzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheids- en/of beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zorg er daarom voor dat uw verzekeringen goed op elkaar aansluiten. Zo dekt u de risico’s het best. En verzeker vooral niet dubbel, dat zou zonde zijn!

We hopen dat onze opsomming van verzekeringen en risico’s de voorpret niet heeft gedrukt en er juist voor zorgt dat u nu met een gerust hart op vakantie kunt.

Geïnspireerd door dit artikel of heb je er vragen over?

Neem dan contact met ons op!
Contact