Voorkom boetes en registreer tijdig bij het UBO-register

Geplaatst op 
februari 28, 2022

UBO's en het UBO-register, voorkom boetes en registreer tijdig.

UBO‘s (Ultimate Beneficial Owners), mensen die eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie, moeten namens die organisatie uiterlijk 27 maart 2022 zijn ingeschreven in het UBO-Register. Het UBO-Register komt voort uit Europese regelgeving. Elk EU-land moet een UBO-register bijhouden. In Nederland is het beheer van het UBO-register belegd bij de KVK.

De verplichting tot het verstrekken van UBO-informatie geldt voor de volgende rechtspersonen: BV, NV, stichting, vereniging met volledige rechtsbevoegdheid, rederij, maatschap, vof, cv, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij.

Uitgezonderd van registratie zijn onder meer: de beursgenoteerde vennootschap, eenmanszaak, publiekrechtelijke rechtspersoon en vereniging van eigenaars.

Het UBO-register heeft als doel het voorkomen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Door alle uiteindelijk belanghebbenden te registreren in het UBO-Register, is het transparant wie aan de touwtjes trekt bij organisaties. Doordat het UBO-Register gedeeltelijk openbaar is, bent u beter geïnformeerd met wie u uiteindelijk zaken doet.

Let op! Organisaties die 27 maart 2022 niet de UBO's van hun organisaties hebben ingeschreven, zijn in overtreding.
Het bureau Economische Handhaving van de Belastingdienst gaat controleren of organisaties voldoen aan hun registratieverplichtingen. Aan organisaties die in overtreding zijn kunnen geldboetes (tot € 21.750) worden opgelegd.

Voorkom een boete en registreer tijdig hier uw UBO’s!

Wilt u informatie of hulp? Dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Geïnspireerd door dit artikel of heb je er vragen over?

Neem dan contact met ons op!
Contact