Cruciale deadline: 30 September 2024 voor fiscale herstructureringen

Geplaatst op 
maart 1, 2024

--- Belangrijk bericht aan ondernemers ---

30 september 2024 is een belangrijke deadline voor ondernemers die hun fiscale structuur met terugwerkende kracht naar 1 januari 2024 willen aanpassen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden en de bijbehorende vereisten:

Oprichting Maatschap of VOF

Wenst u met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024 een maatschap of vof aan te gaan? Zorg er dan voor dat de voorovereenkomst vóór of op 30 september 2024 is opgesteld en ondertekend.

Geruisloze Inbreng in een BV

Voor de geruisloze inbreng van een onderneming in een BV, met dezelfde terugwerkende kracht, is het vereist dat de voorovereenkomst of intentieverklaring uiterlijk op deze datum is gesloten en, samen met een geleideformulier, aangetekend naar de Belastingdienst is verzonden.

Geruisloze Terugkeer

Ook voor de geruisloze terugkeer van een BV naar een eenmanszaak of maatschap, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024, geldt de deadline van 30 september 2024 voor het indienen van de vereiste documentatie bij de Belastingdienst.

Bedrijfsfusie

Voor een bedrijfsfusie onder artikel 14 Wet op de Vennootschapsbelasting (Wet Vpb) met terugwerkende kracht moet eveneens aan de deadline van 30 september 2024 worden voldaan.

Actie vereist Deze fiscale maatregelen bieden ondernemers unieke kansen om hun bedrijfsstructuur te optimaliseren en fiscale voordelen te benutten. Echter, de klok tikt. Zorg ervoor dat u de benodigde overeenkomsten tijdig opstelt en de vereiste documentatie aangetekend verstuurt naar de Belastingdienst om van deze mogelijkheden gebruik te kunnen maken.

Heeft u hulp nodig bij het navigeren door deze fiscale herstructureringsprocessen? MRVO staat klaar om u te ondersteunen met deskundig advies en begeleiding. Neem contact op om uw fiscale strategie te versterken.

MRVO: Uw partner in fiscale optimalisatie en ondernemerssucces.

Geïnspireerd door dit artikel of heb je er vragen over?

Neem dan contact met ons op!
Contact