Stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB met de SLIM-Regeling

Geplaatst op 
maart 8, 2024

Van 1 maart tot 28 maart 2024 om 17.00 uur staat de SLIM-regeling (Subsidieregeling Leren en ontwikkelen in het mkb) opnieuw open, ontworpen om het leerklimaat binnen het mkb te bevorderen. Deze regeling biedt financiële ondersteuning aan mkb-ondernemingen die investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers.

De SLIM-subsidie dekt een breed scala aan activiteiten, opgedeeld in vier categorieën, van het doorlichten van de onderneming tot het bieden van praktijkleerplaatsen. Hieronder volgt een overzicht van deze activiteiten en de subsidievoorwaarden.

Subsidie voor 4 activiteiten

De subsidie is voor allerlei nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor de volgende 4 activiteiten:

1. Doorlichting van de onderneming (Activiteit A)

Bijvoorbeeld om een externe adviseur in te schakelen om het bedrijf te laten doorlichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken. Hiermee gaat het bedrijf direct aan de slag.

2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers (Activiteit B)

Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt een ondernemer om zijn medewerkers vitaal te houden. Daarnaast is het goed voor de strategische planning van het bedrijf.

3. Initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling. (Activiteit C)

Bijvoorbeeld het oprichten van een bedrijfsschool. Of de ontwikkeling van een systeem van ontwikkelgesprekken met werknemers. Of het opschalen en uitbreiden van succesvolle projecten.

4. Derde leerweg (Activiteit D)

Een mkb-werkgever kan een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg. Dat is een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring. Maar ook voor werkzoekenden en werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Subsidievoorwaarden en -bedragen

Activiteiten A en C: Voor kleine ondernemingen bedraagt de subsidie maximaal 80% van de subsidiabele kosten. Voor middelgrote ondernemingen, samenwerkingsverbanden, of grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector ligt dit percentage op 60%.
Activiteit B: De subsidie voor een afgerond loopbaan- of ontwikkeltraject bedraagt €700.
Activiteit D: Dit onderdeel biedt een tegemoetkoming in de kosten tot een maximum van 40 weken en €2.700 per jaar, afhankelijk van het aantal weken dat de leerling, deelnemer of student deelneemt aan de beroepspraktijkvorming.

Conclusie

De SLIM-regeling biedt mkb-ondernemingen de mogelijkheid om te investeren in de groei en ontwikkeling van hun medewerkers. Door subsidie te verstrekken voor een breed scala aan leer- en ontwikkelactiviteiten, ondersteunt de regeling bedrijven bij het creëren van een stimulerende en leerrijke werkomgeving. Mkb-ondernemingen worden aangemoedigd om van deze kans gebruik te maken en de nodige stappen te ondernemen om hun aanvraag in te dienen tijdens de openstelling van de regeling in maart 2024.

Geïnspireerd door dit artikel of heb je er vragen over?

Neem dan contact met ons op!
Contact